Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
PENELOPE:Dün Burç Fm'de dert üzerine bir iki cümle kurdu çok sevdiğim o bilge insan..Ve Derthane'nin en dertlisi olunca bu konu çok dikatimi çekti..ama ne yazık ki bu konuşmayı not alamadım..yani O bilge kişinin cümleleriyle ifade etmek isterdim dert konusunu..
Ama o konuşmadaki mısra kulaklarımda:
"Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş, Bürhan aradım aslıma, aslım banma bürhan imiş!.."(Niyazi Mısri)
**
özetle deniyordu ki dertlerimiz sadece Rabden gelen çok özel ders ve uyarılardır..Ve çoğu zaman bu dertler öbür aleme götüreceğimiz çok büyük günahlarımızı siliverir..böyle olunca dertlerimizi sevmek gerek sanırım..hatta sevmek ne kelime..baş tacı etmek gerek..
Ama çoğu zaman bunu yapamayıp sayfalarca yazıyorum:)..
Kısaca dertlerde bizi Rabbe ulaştırıyor..ne güzel..hatta Rabbe ulaştıran en etkili araç olabiliyor..çünkü dert çekerken o kadar aciz oluyoruz ki Rabden başka hiçbir dermanımız olmayabiliyor..
Ben de son yılarda öyle bir dert yaşadım ki hakikaten Rabbin merhametinden ve rahmetinden başka bir çıkar yolum yoktu..
not:biliyorum çok basit anlatım oldu ama o konuşmayı tekrar dinleyip,not alıp buraya kısaca yazarsam belki bu sıradanlığı telafi ederim..
Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
not:bu yazılmaz ama Allah kalbimi biliyor..O'nu uzun yıllardır ne sancılarla aradığımı biliyor..o yaşadıklarımın hepsinin aslında bu arayıştaki baş dönmelerim olduğunu biliyor..
O'na söz verdim..kendime de söz verdim..asla eski penelope olmayacağım..bundan eminim..lakin şu da var:hayatta hiçbir şeyden emin olamayız..ama şu da var:Allah'a sığınabiliriz..kendimizdeki ve dünyadaki tüm şerlerden..O'na sığınıyorum sonsuz dua ve acizliğimle..bu acizliği sonuna kadar hisettim çünkü..................
not:Ama bu sayfasda yazdıklarım sakın ola yalnış anlaşılmasın..ben kim Allah'ı bulmuş olmak kim..çok uzak çok..ama uzakta olsa arıyorum..arıyorum..arayacağım..
_________________ Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına. Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yarına.
17 Eyl 2010, 15:23
Penelope
5. Boyut
YaÅŸ: 39
Burcunuz: Ruh Hali:
Re: Derdimi Seviyorum..
Derdimi seviyorum sevmesine de..
Derdi dahi sevecek pozitif,olumlu,iyimser bakışlarımdan çektiğimi başka birşeyden çekmedim..bu fazla olumlu bakış çoğu zaman felaketim oldu..ama vazgeçtim mi bundan..hayır tabi..bunu değiştirmem zor..hem diğer taraftan da yaşadığım bunca hayal kırıklığı,yalnış anlaşılma,dışlanma ve bir dolu acı söze rağmen hala böyle bakıyorum..
kendime pembe bir dünya yaratım,yaşamaya çalışıyorum işte..
ama yine de bu toz pembe dünyama rağmen yoruldum..düşünsenize bu dünyada herşey o kadar güzelki..ama yine de yoruldum..
en baÅŸta bitmeyen dertlerimden yoruldum:)..
insanların içi başka dışı başka davranışlarından yoruldum..arkamdan bir dolu olumsuzluk yapıp,beni zor durumda bırakıp,sonrada hiçbir şey yapmamış gibi kenara çekilip izlemelerinden yoruldum..
yani ben de herkes gibi yoruldum hayattan..insandan..dertten..
**
not:ama bu yazının üzerine yine diyorum ki.."yine de,herşeye rağmen bir ümit her zaman vardır"..sonum hayır olur inşallah..ayrıca üzgünüm yukarıdaki olumsuz yazım için..ama son günlerde içimden geçen bunlar..
dediğim gibi artık fazla yazı yazmayacağım için hoşgörülür inşallah..çünkü son günlerde içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor..
ama yine de ve hala benim dünyam tozpembe:)..
ve tüm bunları bu sefer aşacağım inşallah..
nedersiniz,aÅŸabilirmiyim sizce?..
tek yol yine tozpembe bir dünya öyle değil mi?..çünkü birçok olumsuzluğu gerçeklikle aşmak imkansız bence..olumsuzluklar gerçeklerden çok farklı olabiliyor çünkü..
Allah'ım tek istediğim iyi biri olmak..az da olsa sevilmek..azcık da değer görmek..çok şey mi istiyorum..isyan mı ediyorum ne?:(..
Allah'ım ne olur yardım et..tek çarem Sen'sin..
Bugün çok link verdim ama şu link bir harika!..Hayattımızdaki olumsuz durumları çok iyi açıklıyor..yani dertlerimizin derman olduğunu açıklıyor..
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumda konulara cevap yazamazsınız Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz Bu forumda dosya ekleyemezsiniz