Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
Bir padişah bir şeyhe bir gün: "Benden bir şey dile." dedi. Şeyh cevap verdi. "Ey padişah bana bunu söylemekten utanmıyor musun? Hele biraz daha yüksel de öyle konuş. Benim iki kölem var, onlar çok basit kimseler oldukları halde her gün sana hükmederler, emrederler?" dedi. Padişah bundan dolayı kızdı. "Ey Şeyh bu sözün hatalı bir söz, kim bana emredebilir, o dediğin kişiler kimlerdir, söyle!" dedi. Şeyh gülerek cevap verdi:
"Sana emreden kölelerimden biri kızgınlık, diğeri şehvettir." dedi.
_________________ Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına. Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yarına.
01 AÄŸu 2010, 10:34
Penelope
5. Boyut
YaÅŸ: 39
Burcunuz: Ruh Hali:
Re: Mevlana
Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
Mevlana bugünlerde hep karşıma çıkıyor..geçenlerde onca kitap arasında Mevlana için yazılmış bir kitap dikatimi çekti..ismi:Bilinmeyen Mevlana..ve dün Mevlana'yı ziyarete gittik şehir dışından gelen arkadaşımla..aslında hiç niyetimizde yoktu..hatta arkadaşım dönüş biletini iptal etirdi Mevlana ziyaretimiz için..Ablası illaki ziyaret etmeden dönme demiş..daha başka şeylerde oldu..mesela az önce kardeş sitede harika bir sözüne daha rastladım..hatta buraya da yazmak istiyorum:
""Yüzde ısrar etme, doksan da olur..İnsan dediğinde, noksan da olur..Sakın büyüklenme, elde neler var....Bir ben varım deme, yoksan da olur".."Mevlana."
not:ve az önce bu konuda rastladığım linkte şu not da vardı:
Aşkı yaşamadıkça ALLAH aşkına varılamaz .Aşksız insan kanatsız kuşa benzer.Mevlana.
Aşk sanırım bu yüzden pek çoğumuzun hayatının merkesi..yada merkezi olmuş..O'nu bilip anlamak ve sevmek için en önemli etken olduğu için böyle olmalı..
İnsanLarda GüzeL OLan Yüzdür , Yüzde GüzeL OLan Gözdür.. Ama İnsanı İnsan Yapan AsLında Ağızdan Çıkan Sözdür.! Hz MEVLANA
_________________ Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına. Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yarına.
17 Oca 2011, 22:26
Penelope
5. Boyut
kesinlikle evet!..dış görünüşe takıntısı olan günümüz insanına kapak olsun bu söz(yani hepimize)..güzel söz söyleten ancak güzel bir kalptir öyle değilmi?..
"Sen çiçek olup etrafa gülücükler saçmaya söz ver, Toprak olup seni başının üstünde taşıyan bulunur, Gül olup etrafa rayihalar saçmaya söz ver,Seni anlatmaya bağrı yanık bir bülbül bulunur...(Mevlana)..az önce kardeş sitede gördüm..umut dolu..umutlarımı buldum bu sözde ve çok sevdim..
bu yazıyı facebookta da görüp yorum yazmıştım; Allah aşkına sevgiye sabretmek de nedir? sevgi sabır gösterilmesi gereken illet bişey mi? bu sözün mevlanaya ait olduğundan emin değilim ben...
_________________ Kendini affetmeyen bir insanın bütün kusurları affedilebilir...
18 Oca 2011, 13:14
Penelope
5. Boyut
malesef sevgide de sabır var..hem de sabrın en fazlası var..çünkü kainattaki en önemli duygu sevgi..ve bu öneme paralel olarak sabırda yoğunlaşıyor bu kavramda ne yazıkki..
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumda konulara cevap yazamazsınız Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz Bu forumda dosya ekleyemezsiniz