Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
Hayvan yularından, insan ikrarından tutulur.Yular, bir hayvanın idare edilmesinde oldukça önemlidir. Bir yere döndürülmesi, çekilip götürülmesi, bir yere bağlanıp tutulması yular vasıtasıyla olur. Bir insanı ise sözü (ikrarı) bağlar. Verdiği sözden dönen kimse, itibarını da yitirmiş sayılır. İhbarını düşünen kimse sözünden caymaz. Eğer cayarsa, bu kendisine hatırlatılır; sözünün istikametine yönelmesi istenir.
_________________ Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına. Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yarına.
02 Arl 2007, 16:18
ASREVYA
Site Yöneticisi
YaÅŸ: 41
Ruh Hali:
Re: ATA SÖZLERİMİZ
Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
Baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar.Dürüst, doğru, iyi ve güzel vasıflarını doğuştan getiren insan, ne denli bozuk, elverişsiz ortamlarda bulunursa bulunsun niteliklerini kaybetmeyip korur. Bu durum nesneler için de geçerlidir.
_________________ Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına. Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yarına.
19 Arl 2007, 22:18
ASREVYA
Site Yöneticisi
Ruh Hali:
Sana taşla vurana sen aşla vur.Kötülük yapan kimselere iyilik yapmak insanlık kuralıdır.
19 Arl 2007, 22:22
ASREVYA
Site Yöneticisi
Ruh Hali:
Sevda geçer yalan olur, sonra sokar yılan olur.Tutku hâlini almış aşırı sevgi, başlangıçta sevenleri birbirine bağlayan güçlü bir bağdır. Karşılıklı sevgi bittiği anda bu bağ kopar; tutkuya dönüşmüş olan sevgi de kısa zaman sonra yerini karşıtı olan nefrete bırakır, taraflara büyük zarar verici odak hâline gelir.
23 Arl 2007, 11:22
ASREVYA
Site Yöneticisi
Ruh Hali:
yuva yıkanın yuvası olmazmış.
25 Oca 2008, 21:35
Okyanus
Åžiir
Ruh Hali:
Çok doğru ve güzel bir söz Heart teşekkürler, ayıca bizim forumumuz içinde en uygun sözlerden biri
_________________ Zor, en son aklına gelen olmalıdır. Yaşadığın dünyaya bak. Yüce Tanrı hangi eserini sevginin kucağında büyütmemiş? Neden okşamak ve kucaklamakla gidilecek yere, tekme ve tokatla erişmeyi tercih edersin. MEVLANA
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumda konulara cevap yazamazsınız Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz Bu forumda dosya ekleyemezsiniz