Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
Cahil ile dost olma: İlim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez; üzülürsün.
Saygısız...la dost olma: Usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez; üzülürsün. ... Aç gözlü ile dost olma: İkram bilmez, kural bilmez, doymak bilmez; üzülürsün, ... Görgüsüzle dost olma: Yol bilmez, yordam bilmez, kural bilmez; üzülürsün.
Kibirliyle dost olma: Hal bilmez, ahval bilmez, gönül bilmez; üzülürsün.
Ukalayla dost olma: Çok konuşur, boş konuşur, kem konuşur; üzülürsün.
Namertle dost olma: Mertlik bilmez, yürek bilmez, dost bilmez; üzülürsün.
— İlim bil, irfan bil, söz bil. — İkram bil, kural bil, doyum bil. — Usul bil, adap bil, sınır bil. — Yol bil, yordam bil. — Hal bil, ahval bil, gönül bil. — Çok konuşma, boş konuşma, kem konuşma. — Mert ol, yürekli ol. — Kimsenin umudunu kırma.
Sen seni bil; ömrünce bu yeter sana.
Şeyh Edebali
_________________ Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına. Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yarına.
03 Şub 2012, 23:40
Penelope
5. Boyut
Burcunuz: Ruh Hali:
Re: anlamlı ve etkileyici sözler
Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
Pek çok sınav var, inanana şu hayatta kiminin adı yalnızlık, kimi fakirlik, kimi hastalık, kimi ayrılık... yaşanılanın tadı hepsinde aynı aslında. buruk bi mahrumiyet duygusunun İçten içe derinde sessiz çığlığıyla...
Tanrı'nın senin çığlığına ihtiyacı yok isyanına da. İçten duanı bilir O senin yalvarırken hüzünle. Umutsuzlukların kapında gardiyansa Hiç yalvarma yakarma ama Izdıraplarının yangınını söndürmesi için O'NA...
“Mutsuzluğunu hissettiğimde, Seni mutsuz eden herşeyi terketmen için, Kendini çıkmaz sokakların arasında bulduğunda, Yolunu bulman için, … “Beni kimse sevmez, kimse istemez” diye düşündüğünde Sevildiğini ve istendiğini bilmen için, Gözlerin, acılardan dolup dolup boşaldığında, Gözyaşlarını silip “tüm bunlar geçici” demek için, Hayatın ne kadar çile dolu olduğunu, Hiçbirşeyin çekilir gibi olmadığını düşündüğünde, Sana “bu dünyada herşeyden değerli” olduğunu hatırlatmak için, Umutsuzluğa kapıldığında, Kendini işe yaramaz, hiçbirşeyi beceremeyen, biri olarak gördüğünde, Aslında neler başardığını, neler yaptığını göstermek için, Yalnızlığına tükenircesine üzüldüğünde, Sana hiçbir zaman yalnız olmadığını söylemek için, Ve kaybolduğun tüm derin duygularından, Seni çekip çıkartmak ve Sana verilmiş olan “yaşam hakkını” En güzel şekilde değerlendirmen için, Kalbine, sessizce dokunuyorum. Ben’i gözlerinle değil, Kalbinle ara..
Çünkü Ben Senin gözlerinin göremediği, Kalbinin hissettiği acıların ötesindeyim. Acılarına gitmeleri için izin verdiğin zaman göreceksin…
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumda konulara cevap yazamazsınız Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz Bu forumda dosya ekleyemezsiniz