|
ASREVYA
Site Yöneticisi
Ruh Hali:
|
 Aşkı Bilene Sor!
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
Paran yetmiyor mu lüksüne, borç ödemekle mi geçiyor ömrün, çalış çabala en fazla renkli bir televizyondur sahip olduğun, değil mi? Çok mu üzülüyorsun alamadığın kıyafete, gidemediğin sosyetik yerlere? Bankada hesabı dağları geçip, hiç dostu olmayana sor; o gerçeği bilir!
Ailene mi kızıyorsun yoksa? İzin vermiyorlar mı geç gelmene, sevdiğin adamla evlenmene, istediğin elbiseyi giymene? Genç yaşta öksüz, yetim kalana sor, ancak onlar o acıyı bilir!
Har vurup harcıyorsan elinde, avucundakini, hep dönecek sanıyorsan bu suyun değirmeni, tüketiyorsan kazandığın her şeyi; zamanında ayaklarına kürkler serilmiş meşhurlara sor. Para da, şöhret de biter bir gün. Yaşlılıkta nasıl muhtaç olur insan iki kuruşa ve nasıl vurur kafasını taşlara, onlar bilir!
Sana değer vereni üzme, vurma sırtından dostunu, hızla çarpma çıktığın kapıları, sırtından bıçaklama seni seven insanı! Aşkı kolay harcama, yüreğine öğret sevmeyi. Vazgeç kolay yola sapmaktan, zengin sevgili bulup yan gelip yatmaktan. Parasını, bedenini satarak kazanan düşküne sor; o sana gerçeği öğretir.
Geçmişte aldığın dersleri koy cebine, geçtiğin yolları bir daha geçme, kendi hatanı tekrar etme. Sanma hep böyle kalacak güzelliğin, gençliğin! Yolun sonuna gelene sor, bir gün bile ne kadar kıymetlidir, o bilir.
Şu sonsuz evrende ne varsa, hepsi basit ama sihirli bir hesaptır. Birkaç sayının dansından ibarettir dünyanın yörüngede durması, yer çekimi, atomun çekirdeği.. Aşk, yaşam kadar mucizevidir. Kayboldunsa hayatın içinde, hatta kendi içinde; Tanrı’ya sor, O sana yol gösterir.
Candan Ünal
_________________ Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına. Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yarına.
|