Ortaçağ Şövalyelerinin Dua Kitabı şöyle der: "Yol'daki ruhani enerji, adil ve sabırlı davranarak senin ruhunu hazırlar. Bu yol şovalyenin yoludur. Bu yol hem kolay, hem zordur, çünkü önemsiz şeyleri bir kenara bırakıp dostluklar kurmaya zorlar insanı. Bu yüzden ilk başta birçok kişi bu yolu izlemeye çekinir. Şövalyeliğin ilk dersi budur: Hayat kitabına bugüne kadar yazmış olduğun her şeyi sileceksin: huzursuzluk, belirsizlik, yalanlar. Bütün bunların yerine 'cesaret' sözcüğünü koyacaksın. Yolculuğa bu sözcükle başlarsan ve Tanrı'ya inanarak devam edersen nereye varman gerekiyorsa oraya varırsın" ......... Işığın savaşçısı üzerinde yürümeye başladığı anda 'Yol'u tanır. Her bir taş, her bir dönemeç onu bağrına basar. Dağları ve ırmakları özümser, tarlalardaki bitkilerde, hayvanlarda ve kuşlarda kendi ruhundan izler görür. Sonra Tanrı'nın ve Tanrı'nın işaretlerinin yardımını kabul eder, kendi Kişisel Menkıbesinin, yaşamın kendisine hazırladığı görevlere doğru rehberlik etmesine izin verir. Kimi geceler uyuyacak yer bulamaz, kimi geceler de uykusuzluk çeker. 'Bu iş böyle' diye düşünür ışığın savaşçısı, 'bu yolda yürümeyi kendim seçtim.' Onun bütün kudreti bu sözcüklerde gizlidir, üzerinde yürüdüğü yolu kendisi seçmiştir, bu yüzden yakınmaz.
Re: Işıgın Savaşçısının El Kitabı'ndan ..
Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
Hayat kitabına bugüne kadar yazmış olduğun her şeyi sileceksin: huzursuzluk, belirsizlik, yalanlar. Bütün bunların yerine 'cesaret' sözcüğünü koyacaksın. Yolculuğa bu sözcükle başlarsan ve Tanrı'ya inanarak devam edersen nereye varman gerekiyorsa oraya varırsın" teşekkürler pen birkez daha denemek hiç fena değil bu mantıkla denemeli diyorum baharda inşallah yeni hedefimi uygulamaya geçircem
_________________ Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına. Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yarına.
03 Arl 2011, 19:58
Penelope
5. Boyut
YaÅŸ: 39
Burcunuz: Ruh Hali:
Sponsor Reklam AlanI Sponsor Reklam AlanI ___________________________________________________
Bu alıntı nette bugüne kadar rastladığım kişisel gelişim yazılarının en güzeli bence..Çok sevdim ben..
bencede şimdiye kadar okuduklarım içinde en net ve kesin karar üzerine güzel bir açıklama saol pen
_________________ Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına. Ey ufuklar diyorum, yolculuk var yarına.
03 Arl 2011, 20:22
Penelope
5. Boyut
YaÅŸ: 39
Burcunuz: Ruh Hali:
Işığın savaşçısı inançlıdır. Mucizelere inandığı için mucizeler gerçekleşmeye başlar. Düşüncelerinin hayatını değiştireceğine emin olduğu için hayatı değişmeye başlar. Sevgiyi bulacağına inandığı için sevgi kendini gösterir. Ara sıra hayal kırıklığına uğrar. Bazen incinir. Sonra insanların şöyle dediğini duyar: "Ne kadar becerikli biri!" Ve savaşçı, buna değdiğini bilir. Her yenilgi için alacak hanesine iki yengi yazılmıştır. Bütün inananlar bilir bunu.
**
Işığın savaşçısı asla korkaklık etmez. Kaçmak, mükemmel bir savunma biçimi olabilir, ama insan çok korkuyorsa bu yola başvurmak doğru değildir. Savaşçı, ikilemde kalırsa, yenilgiyi göze alıp sonra yaralarını sarmayı yeğler, çünkü bilir ki kaçtığı takdirde saldırganın eline hak ettiğinden çok daha büyük bir güç verecektir. Zor ve sıkıntılı günlerde savaşçı, kahramanlığıyla, yürekliliğiyle ve Tanrı'ya güvenerek dayanılmaz müşküllere göğüs gerer.
Işığın savaşçısı sevgiye ihtiyaç duyar. Sevgi ve şefkat de tıpkı yemek, içmek ve Hayırlı Kavga'dan tat almak kadar onun doğasının bir parçasıdır. Savaşçı güneşin batışını izlerken neşelenmiyorsa yanlış giden bir şey var demektir. Bu noktada mücadeleyi bırakır ve batan güneşi birlikte seyredebileceği insanlar arar. Birilerini bulmakta zorluk çekerse kendine şunu sorar: "İnsanlara yaklaşmaktan çok mu korkuyordum? Biri bana sevgi gösterdi de ben mi fark etmedim?" Işığın savaşçısı yalnızlıktan yararlanır, ama yalnızlığın kendisinden yararlanmasına izin vermez.
**
Savaşçı, mücadelesi sırasında ara sıra mola vereceğini bilir. Olayları zorlamanın anlamı yoktur; sabırlı olmalı ve iki tarafın yeniden çarpışacağı ânı beklemelidir. Savaş alanının sessizliğinde yüreğinin atışlarını dinler. Sinirli olduğunu, korktuğunu fark eder. Savaşçı yaşamının muhasebesini yapar; kılıcının keskin, içinin huzurlu olduğuna, yüreğinin hâlâ inançla dolu bulunduğuna emin olur. Kendine özen göstermenin eylem kadar önemli olduğunu bilir. Her zaman, tam olarak yolunda gitmeyen bir şey çıkar. Savaşçı da zamanın durduğu anlardan yararlanıp kendini daha iyi hazırlar.
**
Penelope'nin notu:Daha öncede dediğim gibi bu yazı dizisini çok sevdim ben..sanki netteki görüntülerimin yansıması gibi..sanki netteki tüm maceramın özeti gibi..
ASREVYA yazdı:
bencede şimdiye kadar okuduklarım içinde en net ve kesin karar üzerine güzel bir açıklama saol pen
_________________ Kibir nedir?. Kendisinden habersiz kendini bilmeyen insanın durumudur. Tıpkı güneşten haberi olmayan buzun kendini bir şey zannetmesi gibi.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumda konulara cevap yazamazsınız Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz Bu forumda dosya ekleyemezsiniz