Sistem saati: 20 May 2012, 23:19

Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Evreni Tanrı mı yarattı?.. 
Yazar Mesaj
5. Boyut
5. Boyut
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 39

Burcunuz: Resim
Ruh Hali: Resim
İleti Evreni Tanrı mı yarattı?..

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

**

MAVİ LOTUS'UN NOTU:Bu alıntıyı yaptığım adresten konuyu gönderen üyenin bu konu üzerine yaptığı şu yorumlarıda göndermek isterim ki bu videoyu gönderme amacım yalnış algılanmasın:

GabrieL demişki:Evet güzel yerden yakalamıs bazı dostlarım Incıl acıklamalarını arastıran İsa Mesih ın yasamının ayrıntılı bır sekılde defter halınde bırı olarak Hicbir sekılde Dinsizlik veya Tanrı ya yok dıyıcek son kısılerden oldugumu dusunuyorum...

Ünlü fizikci nın cektıgı bu vıdeo Tanrının yoklugunu degıl Bilimin aslında Tanrıya netmek ıcın yazdıgı ve cektıgı bılınır...Bu vıdeo 3/3 bolumdur gerekırse yotubeden gırıp ılk 2 bolumunu ızleyebılırısnız ben sadece sıkmak ıstemedım Tarhın ılk baslangıcına gıtmekle ...Asıl konunun bu 3 cu bolumde cozuldugunu dusunursek...

Ünlü fizikci ...Eger ustu bırı varsa ona ınandıgımı bılmelıdır fakat ıstedıgım sukı onun varlıgını kanıtlamak ıcın bu hastalıgı bahşetmiş olsun ...

dıye bır sozu var ...Tekrardan ıyı seyırler

ve ÅŸunu da eklemiÅŸ:

GabrieL:Ayrıca belırtmelıyımk Stephen Hawking Katolıktir... Ve Kuantım fızıgının onculerındendır...Bu fızıgın temelınde Tanrıyı aramak yatmaktadır... Stephen Isaac Newtonun su yazısına baglanarak bu Fızıge destke olmustur...

Bilim ile Tanrı kavramı arasında ilginç bir ilişki var. Din, dünyevileştikçe ve güncelleştikçe dini uygulamaların, dini yorumlamanın da değiştiğini, güne ayak uydurduğunu biliyoruz. Bilim geliştikçe de Tanrı kavramı değişiyor, güncelleşiyor. Yazının başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum zaten.
Belki başından beri öyle bir eğilim vardı, en azından Galileo'dan beri olduğunu biliyoruz, bir de Tanrı'yı bilimde görme arayışı var. Yani, bilimsel bulguların, diyelim bir atomu bir arada tutan gücün tanrısal olduğunu ve sadece bunun bile Tanrı'nın varlığına kanıt olduğunu söyleyenler var. Mesela, atomların bir araya gelip insan gibi karmaşık ve bilinç sahibi canlıları oluşturmasının ardında bir 'büyük tasarım' olduğunu söyleyenler var.
Bu çeşit görüşlerin son dönemde aldığı hal ve yaygınlaşması ile Amerika merkezli Scientology Kilisesi'nin ve yine esasen Amerikan merkezli 'new age' inanışların yaygınlaşması arasında bire bir ilişki var.
Amerika'da ve başka Batılı ülkelerde bu çeşit görüşlere 'sahte bilim' adı takılıyor. Bilimin araçlarıyla Tanrı'nın varlığını kanıtladığını öne sürenler kıyasıya eleştiriliyor.
Oysa, bilimsel metodoloji açısından Tanrı bir teoremdir; ileri sürülmüş ama kanıtlanmamış bir iddia.
Bunu söyleyince hemen karşı çıkanlar olacaktır:
'Peki yokluğunu kanıtlayabilir misiniz?'
Bu bir totolojidir; Tanrı'nın yokluğunu kanıtlamaya gerek yok. Varlığını kanıtlamak ya da kanıtlayamamak aynı kapıya çıkar...

ISAAC NEWTON

Yorum sızın.

Yoklukla kavuş varlığa, dünyayı bırak,
Vuslatla yolun ahreti, ukbayı bırak,
Allahsa muradın düşünüp durma derin,
Dünyayı unut, maddeyi, manayı bırak.

MAVİ LOTUS diğer adım..Ve bir ismimde Perina..

22 Oca 2012, 12:28
Profile bak Özel mesaj gönder WWW
Önceki iletileri göster:  Sıralama